Jeroen door Azië

Wijziging in de plannen

Hoi Allemaal,

Hier even een kort berichtje om door te geven dat we onze trip met de nomadenfamilies in Terelj National Park hier in Mongolie vervroegd hebben. We zouden eigenlijk pas aanstaande maandag vertekken, maar omdat dit dan precies onze drie weken hier in 2en zou splitsen en we daarom geen andere meerdaagse tours meer kunnen doen hebben we besloten morgen al te vertrekken. Morgen gaan we met de staatsbus naar het Terelj National Park waar we worden opgewacht door de eerste familie. Vervolgens gaan we dan met de ossenkar naar de Gers van de familie en daar blijven we dan slapen. Zo trekken we van familie naar familie, soms kunnen we lopend, maar we vermoeden dan het meestal te paard of per ossenkar zal zijn. Wel spannend, aangezien ik nog nooit echt paard gereden heb, maar dat schijnt niet echt een groot probleem te zijn. We hebben vandaag nog wel het een en ander aan extra gear aangeschafd (voornamelijk van die slobsokken om onze onderbenen te beschermen tijdens het rijden). We blijven 7 dagen en 6 nachten bij de nomadenfamilies en dan gaan we weer met de bus terug naar Ulaanbaatar. Dan kijken we verder wat we voor 2e tour gaan boeken voor de week erna. Moet zeggen dat ik er aan de ene kant wel heel erg zin in heb, maar vind het ook best wel eng. Er is niemand die meegaat die voor ons kunnen vertalen, we zijn wat dat betreft dus geheel op ons zelf. Wel moeten we er voor zorgen dat we ons netjes aan de gewoontes van de nomadenfamilies houden en we ze niet beledigen. We hebben vanmorgen een 2 uur durende les gehad waarin de meeste dingen die we moeten weten zijn besproken wat betreft de do`s en don`ts. We moeten eigenlijk nog wel even onze rituele begroetingen in het Mongools oefenen voor we morgenmiddag vertrekken.

In de periode dat we in Terelj zijn, hebben we geen stroom en naar alle waarschijnlijkheid geen bereik met onze mobiele telefoon. Het zal daarom waarschijnlijk niet mogelijk zijn jullie op de hoogte te houden van wat er zich allemaal afspeelt.

Nou, dit is het dan weer even voor nu. Ik zal over ongeveer een week uitgebreider verslag doen van onze activiteiten bij de nomadenfamilies.

Groetjes & liefs!!!

Jeroen.

Ed en Joke

Hoi lieverd, wie had er nu ooit gedacht dat onze zoon cowboy zou worden ( al is het dan maar voor een week) zal even wennen zijn in het begin, maar weet zeker dat het een leuke ervaring is. Een goede reis, met héél veel unieke momenten en leuke foto's.
dikke kus, tot over een week als je weer wat bereik hebt.

berend en japke

Hey cowboy.....

Lekker spannend allemaal....echte belevenis!!
Hopen voor jou dat het naar verwachting gaat en wensen je een superweek toe!!

Groet van ons.

Anneke

tip van een doorgewinterde paardrijdster (ahum) bescherm de binnenkant van de dijen ook met iets zachts want je komt er bont en blauw af. Ik realiseer me nu pas dat deze gouden tip waarschijnlijk te laat komt. Nou ja het mag de pret niet drukken geniet van het vrijheidsgevoel. Groetjes Ab en An

Karin en Damian......

Allememaggies..... zou wat voor mij zijn.... de eerste dag zou ik waarschijnlijk de familie al (per ongeluk) zwaar beledigd hebben ! Mhoehahahahahahaha. Ik hoop niet dat ze een koe afschieten en dat jij dan zijn oog op moet eten als toetje !!........ kijk, aan dat soort dingen denk ik dan..... maar ik kom uit een ei ! Dus daarom ben ik zo blij, dat jij dit soort dingen wel allemaal durft, dus ik leef en geniet van jouw verhalen ! Kom op he, doe de hele familie daar de garoeten van je grote nicht.... MHOEHAHAHAHAHAHAHA ! Kus van mij en Damian, topper !!